Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 28-03-2024
Головна » 2018 » Липень » 24 » Чи варто здобувати освіту в Канаді? Загальна характеристика системи освіти
18:39
Чи варто здобувати освіту в Канаді? Загальна характеристика системи освіти


Навчання в канадських навчальних закладах досить сильно відрізняється від аналогічного в інших країнах. Вся справа у вартості навчання, яке більшою мірою оплачується з державного бюджету і, в порівнянні з британськими або американськими розцінками в два і більше разів нижче. Також зауважимо, що для багатьох українців освiта за кордоном їхніх дітей — це шанс подарувати їм краще майбутнє.

В цілому, система освіти в Канаді дуже сильно нагадує українську - ясла, дитячі садки, школи та коледжі, вищі навчальні заклади. Особливість канадської освітньої системи - відсутність необхідності відвідувати підготовчі курси. Відразу після отримання свідоцтва про середню освіту, абітурієнт вступає до ВНЗ.

У Канаді відсутня загальнодержавна програма навчання. Кожна школа або коледж можуть працювати за власною методикою і, саме тому, програми освіти за кордоном, доступні українцям в Канаді, настільки різноманітні.

Середня освіта в Канаді безкоштовна, але тільки для громадян цієї країни. Дитині іноземцю доведеться оплачувати навчання. Якщо вибирати між навчанням в школах державного зразка та приватних пансіонах (і враховувати обов'язкову оплату і в тому, і в іншому випадку), то вибір слід зробити на користь приватної освіти. У таких школах рівень викладання вищий, одержувані дітьми знання - більш повні та насичені. Випускники приватних шкіл Канади без складнощів вступають до ВНЗ, а, часом — навіть без вступних іспитів.

Куди після школи?

Професійна освіта в Канаді справедливо вважається однією з кращих у світі. Тут величезна кількість сучасно оснащених лабораторій і дослідницьких центрів, всі викладачі перед прийомом на роботу здають профтестування, та й вартість навчання доступна. Завдяки високому державному фінансуванню ВНЗ, канадські студенти отримують можливість подорожувати і вдосконалювати свої знання у всіх областях науки.

Не забувайте про велику українську діаспору - в Канаді вам буде з ким поговорити на рідній мові!

Якщо ви налаштовані отримати робітничу спеціальність - ваш шлях лежить в канадський коледж. Вибирайте будь-який - військові, технічні навчальні заклади, школи мистецтва, музики - вибір великий.

Щоб не розгубитися в різноманітті пропозицій, вам допоможе спілкування з грамотним консультантом. Ухвалити мудре рішення - ось ваше завдання №1! На сайті studinter.ua ви можете ознайомитися з особливостями канадського навчання більш детально і задати свої питання фахівцям, що мають величезний досвід в організації виїзду студентів за кордон.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 910 | Дата публікації: 24-07-2018 | Додав: abel | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]