Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 18-04-2024
Головна » 2016 » Березень » 29 » Через 60 років вчені прогнозують великий потоп
23:13
Через 60 років вчені прогнозують великий потоп


 

Фахівці Американського космічного агентства написали програму, яка моделює кліматичні зміни на нашій планеті в майбутньому. Вона враховує багато факторів - таких як рух Землі і планет, [танення льодовиків і рівень води в світовому океані.

Програму завантажили в суперкомп'ютер, який видав невтішні для людства результати. За його підрахунками, вже через 60 років рівень води в світовому океані може піднятися на 2 метри. Це призведе до затоплення багатьох мегаполісів, зокрема Нью-Йорка, Лондона, Токіо та Амстердама.

Вчені вважають, що в результаті таких катаклізмів частина людства загине, а тих, хто залишиться серед живих, чекатиме різка зміна клімату, голод і нові хвороби.

Подальші розрахунки, проведені суперкомп'ютером NASA, показали, що через 1 тисячу років на Землі практично не залишиться суші.

Таким чином фільм 1995 року "Водний світ" багато в чому може виявитися пророчим. Нагадаємо, він зображує постапокаліптичне майбутнє Землі, яку практично повністю затопила вода, а нечисленні групи людей борються за виживання з океаном і між собою.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 1237 | Дата публікації: 29-03-2016 | Додав: adminA | Теги: прогноз, великий потоп, 60 років, вчені | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]