Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 26-04-2024
Головна » 2022 » Серпень » 23 » Брудне повітря псує кістки - вчені
00:14
Брудне повітря псує кістки - вчені


брудне повітря Погана екологія здатна погіршити самопочуття та здоров’я людини. Вчені також довели, що забруднене повітря може завдати великої шкоди кісткам.

Експерти з Колумбійського університету проаналізували дані майже 10 мільйонів людей, які діагностували переломи. З’ясувалося, що навіть незначне підвищення рівня забруднюючих частинок в атмосфері здатне збільшити ймовірність утворення переломів у людей похилого віку.

Наукова робота велася в період із 2003 по 2010 роки.

У ході роботи вчені вивчили дані про стан здоров’я 692 добровольців середнього віку, які мали низький рівень доходів. Фахівці провели аналіз за вісім років. Виявилося, що у людей, які жили в районах з підвищеною концентрацією ТЧ2,5 і технічного вуглецю в повітрі, були знижені мінеральна щільність кісток, рівні кальцію, кісткового гормону, ніж у тих людей, що жили в менш забруднених територіях.

Вчені кажуть: погане екологічне середовище може збільшити ризик серцево-судинних та респіраторних захворювань, крім того, онкології та когнітивних порушень. Часто забруднення повітря пов’язують з остеопорозом та переломами.

Брудне повітря є серйозною небезпекою для здоров’я людини. За статистикою, ця причина смерті знаходиться на п’ятому місці серед найпоширеніших на нашій планеті.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 198 | Дата публікації: 23-08-2022 | Додав: admin | Теги: кістки, повітря, брудне | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]