Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2021 » Грудень » 13 » Біологи виявили новий вид сумчастих - не в Австралії
14:53
Біологи виявили новий вид сумчастих - не в Австралії


Група дослідників з Американського музею природної історії та їх колеги виявили новий вигляд сумчастих опосумів з роду Marmosa, який мешкає в Панамі.

Більшість з видів мишачих опосумів живуть тільки в Південній Америці, але новий вид – мишачий опоссум Адлера – просунувся трохи далі на північ.

«Більшість видів Marmosa є ендеміками Південної Америки, і біогеографічні реконструкції припускають, що цей рід еволюціонував на цьому континенті, коли він був ще відокремлений від Північної Америки водним бар’єром з морської води», – сказав доктор Роберт Восс, куратор відділення ссавців. історії.

«Лише кілька видів Marmosa тепер належать до фауни Північної Америки, але вони включають представників двох підродів. У той час як чотири північноамериканські види належать до підроду Exulomarmosa, тільки один тепер належить до підроду Micoureus», – зазначили автори відкриття.

Новий вид назвали мишачий опосум Адлера (Marmosa adleri) на честь професора біології університету Вісконсін-Ошкош Грега Адлера. Представники цього виду – одні з найменших тварин у своєму підроді Micoureus.

«При паралельному морфологічному порівнянні Marmosa adleri не можна сплутати з спорідненим йому мишачим опосумом Альстона (Marmosa alstoni)», — заявили дослідники.

«Вражаюча в першу чергу різниця в розмірах; фактично, між більшістю вимірювань цих видів немає збігів, а середня маса тіла Marmosa adleri (58 г) менше половини від ваги Marmosa alstoni (137 г). У Marmosa adleri також більш довгий хвіст (довжина його хвоста становить 161% від довжини голови і тіла), ніж у Marmosa alstoni», – заявили американські біологи.

Мишачий опоссум Адлера відомий тільки в Панамі, але він широко поширений в цій країні, від кордону з Коста-Рікою до кордону з Колумбією на висотах до майже 1500 метрів.

«Відкриття цього виду дуже незвичайне, тому що я виявив його в тому місці, яке може бути найбільш інтенсивно вивченим районом тропічних лісів у світі», — сказав професор Грег Адлер, дослідник з Університету Вісконсіна.

«Численні експедиції зібрали тут тисячі екземплярів протягом 20 століття і жодного разу не виявили цей вид. Вражаюче, що ця тварина так довго залишалася непоміченою. Я задоволений тим, що на честь мене названо новий вигляд»,— додав він.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 263 | Дата публікації: 13-12-2021 | Додав: adminA | Теги: новий вид сумчастих, не Австралія, Біологи | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]