Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 09-05-2024
Головна » 2023 » Жовтень » 2 » Арештовувати людей на вулиці навчились роботи-кур'єри
00:50
Арештовувати людей на вулиці навчились роботи-кур'єри


Роботу-кур'єру Uber Eats, розробленому компанією Serve Robotics, вдалось допомогти в арешті двох осіб, що намагались його викрасти. Як стало відомо, Serve Robotics передала відео, зняте одним із її роботів, у департамент поліції Лос-Анджелеса в рамках кримінального розслідування.

Хоча представник Serve Robotics назвав цей інцидент нетиповим, це все ж таки викликає побоювання з приводу можливого використання роботів-доставників для стеження за громадянами. Завдяки відео з камери робота, підозрюваних було заарештовано та засуджено. Наведене 404 Media листування між Serve Robotics і поліцією Лос-Анджелеса підтверджує факт передачі компанією відеозапису, зробленого камерами робота-доставника.

"Поліція зажадала від нас відповісти на запитання про злочин та надати відео з наших камер, перш ніж їх буде видалено. Як і у більшості компаній, наша політика полягає в тому, щоб регулярно видаляти відео з камер, якщо не потрібно інше, і виконувати вимоги про виклик до суду", — повідомила голова відділу комунікацій Serve Адьюк Телвелл.

Гендиректор Serve Алі Кашані виклав ряд принципів, яких дотримується компанія, включаючи принцип «виховання довіри». Це означає відмову від використання роботів для спостереження або інших цілей, що порушують почуття конфіденційності громадськості, та дотримання суворої політики щодо даних, яка не порушує недоторканність приватного життя. «Ми хочемо, щоб наші роботи були добрими громадянами спільнот, серед яких ми працюємо», — додала Телвелл.

Як зазначив ресурс 404 Media, ні Кашані, ні Телвелл не пояснили, як довго зберігаються відеозаписи, якої політики дотримується компанія щодо відеоспостереження та якими будуть їхні дії у разі запиту поліції на надання відеоматеріалів. Зокрема, політика конфіденційності компанії орієнтована на конфіденційність клієнтів, які замовляють їжу, а не конфіденційність ширшого кола громадськості, яке компанія постійно знімає на відео в процесі доставки їжі для Uber.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 78 | Дата публікації: 02-10-2023 | Додав: admin | Теги: кур'єр, робот, арешт | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]