Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 19-04-2024
Головна » 2012 » Серпень » 25 » Англійська мова виникла в Туреччині?
21:42
Англійська мова виникла в Туреччині?




Сучасні індоєвропейські мови, в тому числі англійська, виникли в Туреччині близько 9000 років тому, як вважають вчені. Їх висновки відрізняються від поточної теорії про те, що ці мови виникли 5000 років тому на південному заході Росії.

Новозеландські вчені використовували методи, розроблені для створення родовідних стародавніх і сучасних індоєвропейських мов, що дозволяють точно визначити, де і коли вперше виникла кожна сім'я мов.

Мовна сім'я являє собою групу мов, які виникли від спільного предка, відомого як прото-мова. Лінгвісти виявляють ці сім'ї за допомогою порівняння сучасних слів зі схожими у вимові словами, які часто означають одне і те ж. Всього існує більше 100 мовних сімей.

Індо-європейська сім'я є однією із самих великих сімейств, що включає більше 400 мов, на яких говорять, принаймні, в 60 країнах. Її походження залишається неясним.

Доктор Квентін Аткінсон з Університету Окленда вивчили мовну еволюцію з використанням філогенетичного аналізу, який зазвичай використовується, щоб простежити поширення вірусних епідемій.

Учені проаналізували 207 споріднених слів, присутніх в 103 індо-європейських мовах, включаючи 20 стародавніх мов, таких як латинь і грецький.

Результати переконливо показують, що індо-європейські мови виникли, принаймні, 8-9,5 тис. років тому на території сучасної Туреччини.

novostiua.net

За матеріалами Новини науки
Категорія: Останні відкриття науки | Переглядів: 2939 | Дата публікації: 25-08-2012 | Додав: adminA | Теги: Англійська мова, Туреччині? | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]