Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 20-04-2024
Головна » 2005 » Жовтень » 26 » Алкоголізм - прихована загроза для пенсіонерів
19:33
Алкоголізм - прихована загроза для пенсіонерів


Алкоголізм - прихована загроза для пенсіонерів До однієї п'ятої всіх пенсіонерів регулярно випивають понад норми, говорять вчені. Причини тому - самотність або нудьга, пише The Telegraph. Причому, часто така поведінка не вважається проблемною і про це мало хто знає, що ускладнює завдання наркологів.

Кожен п'ятий чоловік і 10% жінок старше 65 років зловживають алкоголем, притому, з віком організму усе складніше переробляти спиртне. У літніх людей з'являються хвороби на зразок діабету, гіпертонії. Плюс, вони приймають препарати, які не можна змішувати з алкоголем. Такі дані наводить доктор Сара Вадд, яка проводила дослідження для Alcohol Research UK.

Доктор Вадд прогнозує погіршення ситуації, коли постаріє покоління "бейбі буму" (народжені у багатьох західних країнах в кінці Другої світової війни), яке звикло багато пити. Тому, на її думку, експертам варто звернути увагу на проблеми з алкоголем не тільки в молодих людей, а й у літніх.

Нагадаємо: раніше експерти включили в групу ризику ще й лікарів, дантистів, ветеринарів і адвокатів, серед яких даний розлад також непросто розпізнати. Виявилося, багато професіоналів своєї справи звертаються за допомогою до закордонних реабілітаційних центрів, щоб не зіпсувати собі репутацію на батьківщині.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини медицини | Переглядів: 2235 | Дата публікації: 26-10-2005 | Додав: admin | Теги: Алкоголізм, пенсіонер | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]