Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 26-04-2024
Головна » 2021 » Березень » 30 » 4 неочікувані критерії, які на це впливають - чому людина закохується
19:18
4 неочікувані критерії, які на це впливають - чому людина закохується


Часто людина не розуміє, чому з декількох потенційних партнерів вона обирає когось одного конкретного. Чому так відбувається ?

Американська психологиня Еліс Іглі стверджує, що сьогодні саме соціальні, а не біологічні передумови виявляються на першому місці. Жінкам, як і раніше симпатизують чоловіки, які володіють матеріальним і владним ресурсом, але тільки в тому випадку, якщо суспільство не заохочує ділові здібності жінки.

За її словами, як тільки ситуація змінюється і всі отримують рівні можливості, соціальний статус чоловіка йде на другий план. А більш помітну роль починають грати його молодість, особисті якості та зовнішня привабливість.

Взаємна симпатія

"У сучасному суспільстві західного зразка обидва партнери заробляють і формують загальний бюджет. Жінки працюють на рівних з чоловіками. Чоловіки більше, ніж раніше, цінують в жінках незалежність і професіоналізм. Уміння добре готувати й вести домашнє господарство – все те, що було важливо в 50-х роках минулого століття, більше не є таким важливим", – повідомив професор психології Університету Оттербейн Ноем Спенсер.

Що ще впливає на вибір партнера

Присутність людини в нашому житті

Чим більше часу люди проводять разом, тим більша ймовірність, що вони сподобаються одне одному. Хоча трапляються вийнятки, коли вимушене близьке спілкування породжує сварки й взаємне неприйняття. Постійний контакт протягом дня здатний привести спочатку до дружби, а потім і до глибшого почуття.

Приваблива зовнішність

У кожного своє уявлення про привабливість, на яке впливають стандарти краси, характерні для часу і суспільства, в якому ми живемо. Проте багато в чому вибір визначається і нашим несвідомим. Саме воно "зчитує" певний образ як найбільш привабливий і близький. Якщо зовнішність партнера нас влаштовує, ми налаштовуємося на те, щоб познайомитися з ним ближче, вивчити його і таким чином завершити портрет.

Уважність і доброта

Дослідження показують, що наявність соціальної компетентності, тобто освіченості й вміння спілкуватися, уважно слухати співрозмовника, проявляти до нього інтерес, а також людська теплота особливо цінується при виборі партнера.

Особисті збіги

Нас приваблюють ті, з ким у нас виявляється багато спільного. Це означає, що високоосвічені тягнуться до тих, хто також цінує нові знання, яскравим екстравертам навряд чи будуть близькі схильні до усамітнення інтроверти, а прихильники ультралівих поглядів швидше знайдуть розуміння у своїх однодумців.

З одного боку, нам дійсно простіше спілкуватися і довіряти тим, хто говорить на одній з нами мові, розділяючи наші погляди й інтереси. "З іншого боку, закохуючись в таку людину, ми багато в чому здійснюємо психологічне перенесення. "Ця людина чудова, вона так схожа на мене. Отже, я і сам чудовий", – нашіптує нам наше несвідоме. А хто з нас відмовиться бути кращим?", – пояснив Ноем Спенсер


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини психології | Переглядів: 366 | Дата публікації: 30-03-2021 | Додав: adminA | Теги: неочікувані критерії, чму людина закохується | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]