Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 19-04-2024
Головна » 2020 » Грудень » 6 » $ 25 000 за допомогу в підготовці місії на Місяць пропонує NASA
14:40
$ 25 000 за допомогу в підготовці місії на Місяць пропонує NASA


Разом з краудсорсинговою платформою HeroX космічне агентство NASA оголосило черговий конкурс, пов’язаний з майбутньою місією “Артеміда”. Всі бажаючі можуть поборотися за $ 25 000, запропонувавши ідею систем вивантаження матеріалів на місяць.

Політ американських астронавтів на місяць обіцяє стати найамбітнішим проектом NASA за останні десятиліття. Судячи з усього, перед стартом місії “Артеміда” належить вирішити безліч проблем, оскільки космічне агентство вже неодноразово зверталося за допомогою до ентузіастів, пропонуючи їм щедру винагороду за ефективну систему енергопостачання для майбутніх колоністів.

На цей раз мова зайшла про спеціальний пристрій, здатний забезпечити просте і зручне вивантаження привезених з землі матеріалів.

У космічному агентстві все ще не вирішили, як астронавти будуть вивантажувати на Місяці привезені з собою припаси. Необхідно не тільки зробити процес зручним, але і дотримати ряд ключових вимог до конструкції. Космічне агентство пояснює, що існуючі на Землі системи розвантаження занадто громіздкі, що ускладнює їх транспортування на супутник. Саме тому створене пристосування має бути не тільки ефективним, але ще і компактним.

Мало того, при створенні пристрою необхідно враховувати низьку гравітацію місяця, що поступається земній в шість разів. Ще пристосуванню необхідна гнучкість і універсальність, щоб забезпечувати вивантаження різних за вагою і розміром матеріалів. Передбачається, що подібна система в майбутньому зможе використовуватися і на Марсі.

Всі бажаючі можуть подавати заявки до 19 січня на сайті HeroX, де проходить краудсорсингова кампанія. Переможцю обіцяють винагороду в розмірі $10 000, а загальний фонд конкурсу складе $25 000.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 373 | Дата публікації: 06-12-2020 | Додав: adminA | Теги: 25 000, підготовка місії на Місяць, NASA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]