Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 18-04-2024
Головна » 2021 » Листопад » 3 » $12 мільярдів виділять провідні країни світу на програму захисту лісів
00:29
$12 мільярдів виділять провідні країни світу на програму захисту лісів


ліс Карпати Світова спільнота виділить понад $12 млрд на захист лісів, в тому числі $1,5 млрд протягом наступних п'яти років.

Про це прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон заявив, виступаючи на саміті з клімату у Глазго.

"Я радий повідомити на цьому саміті, що країни світу діють спільно і виділять щонайменше $1,5 млрд протягом наступних п'яти років, щоб допомогти захистити ліси та цінні екосистеми Центральної Африки", – сказав Джонсон.

"І це – частина нового глобального фінансового зобов'язання у розмірі понад $12 млрд, що є найбільшим колективним зобов'язанням за державними коштами, виділеним на ліси та дії щодо боротьби зі змінами клімату за всю історію", – додав він.

Прем'єр Великобританії додав, що ліси відіграють ключову роль у досягненні мети щодо утримання зростання температури на рівні 1,5 градуса за Цельсієм.

У свою чергу президент США Джо Байден на кліматичному саміті COP26 у Глазго оголосив про американський план збереження лісів у світі.

"Сьогодні я оголошую про новий план збереження лісів по всьому світу, який об'єднає в собі весь набір інструментів уряду США – дипломатичних, економічних і політичних, – щоб зупинити зникнення лісів", – заявив Байден під час виступу на конференції.

За словами президента, завдяки його плану стане можливим відновлення щонайменше 2 млн гектарів лісу та інших екосистем до 2030 року, а на його реалізацію буде спрямовано до $9 млрд.

Раніше повідомлялося, що в рамках саміту понад 100 світових лідерів пообіцяли до 2030 року покласти край процесу зникненню лісів, що стало першою великою домовленістю конференції. Серед країн, які підтримали це рішення – Бразилія, Росія, Канада, Колумбія, США, Великобританія та Індонезія. Зазначається, що загалом ці країни припадає близько 85% лісу у світі.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 246 | Дата публікації: 03-11-2021 | Додав: admin | Теги: ліс, захист, програма | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]