Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 26-04-2024
Головна » 2018 » Жовтень » 24 » Зник під водою цілий острів після урагану на Гаваях. ВІДЕО
15:29
Зник під водою цілий острів після урагану на Гаваях. ВІДЕО


 

Після урагану на Гаваях зник під водою цілий острів

Дослідники зі служби охорони рибних ресурсів і диких тварин США виявили, що один з островів гавайського архіпелагу, Східний, повністю зник під водою після урагану “Валака”. Про це пише ScienceAlert.

Видання зазначає, що через зміни клімату такі інциденти будуть відбуватися все частіше. Фотографії “до і після”, надані FWS показують, яке майбутнє може чекати на такі острівці перед обличчям зміни клімату – зі зростаючими морями і все більш спекотною погодою.

Східний, незважаючи на свої невеликі розміри, входив в число найбільш великих островів Північно-Західної частини Гавайського архіпелагу. Довжина острова становила 1 км, ширина – 120 метрів. Його використовували для виведення потомства тюленів-монахів, які знаходяться на межі вимирання та рідкісних видів зелених черепах.

Вчені виявили зникнення острова, проаналізувавши супутникові знімки архіпелагу до і після урагану. Зараз вони оцінюють можливий збиток від затоплення острова для місцевої фауни. Згідно з прогнозами, в майбутньому число таких випадків збільшиться – виною всьому стане глобальна зміна клімату.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 791 | Дата публікації: 24-10-2018 | Додав: adminA | Теги: гаваї, ураган, під водою цілий острів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]