Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 09-05-2024
Головна » 2023 » Червень » 25 » Змінять світ ці 10 технологій: список
00:07
Змінять світ ці 10 технологій: список


На даний момент звичний світ зазнає стрімких змін, і однією з причин цього є впровадження нових технологій. Медицина та наукова галузь не залишаються осторонь – розробки, які раніше здавались чимось казковим, уже стоять на порозі впровадження.

Сучасні компанії вкладаються в нейротехнології та машинне навчання. За існуючими прогнозами, до 2030 року ШІ та машинне навчання додадуть у світову економіку 15,7 трильйона доларів. Було названо 10 технологій, які увійдуть у наше життя та змінять поняття класичної медицини у найближчому майбутньому.

1. AR-лінзи з ШІ

Використання контактних лінз із штучним інтелектом для відображення інформації може стати наступним кроком у розвитку технологій доповненої реальності (AR). Прогрес у сфері AR перебуває у стадії розробки і невдовзі може бути представлений масовому споживачеві.

Контактні лінзи AR пропонують великі можливості для візуального інтерфейсу, який дозволяє людям отримувати інформацію та мати доступ до інтернету перед очима, не заважаючи повсякденним діям. Це може відкрити нові перспективи для використання технології AR у повсякденному житті та робочому середовищі. Компанія Mojo Vision вже займається розробкою контактних лінз AR, а багато інших компаній також виявляють інтерес до цієї галузі та вкладають значні кошти у дослідження та розробку.

2. Сканери з ШІ для читання думок

Деякі дослідники вже досягли успіхів у перетворенні активності мозку на текстові описи зображень або сцен. Це відкриває можливості для створення інтерфейсів, що дозволяють машинам “заглядати” в наші уми та переводити уявлення у зрозумілі форми комунікації.

Для створення повноцінного сканера з ШІ для читання думок потрібна точна та детальна інтерпретація активності мозку. Просування у сфері читання думок та декодування активності мозку може мати важливі практичні застосування. Наприклад, люди з обмеженими можливостями комунікації можуть скористатися такими технологіями для вираження своїх думок та бажань.

3. Цифрові клони

Вже існує поняття “цифрові двійники” – він використовується у промисловості для позначення симуляцій об’єктів реального світу, забезпечених даними.

Але вже скоро у нас може з’явитися справжній цифровий двійник, який буде 3D-моделлю, яка відображатиме наш стан здоров’я. Така технологія допоможе лікарям перевіряти реакцію пацієнта на певне лікування до призначення.

4. ШІ-помічники

Експерти вважають, що досягнення ШІ призведуть до створення віртуальних помічників, які нагадуватимуть дворецьких із фільмів. Вони зможуть допомогти людям планувати свій день і дотримуватися режиму прийому їжі та тренувань.

За допомогою синтезу голосу ШІ-помічники зможуть спілкуватися з людиною, а існуватимуть у віртуальній реальності.

5. Цифрові пігулки

Ймовірно, у найближчому майбутньому люди проходитимуть діагностику здоров’я за допомогою технологічних пігулок, в які будуть вбудовані спеціальні датчики.

Можливість проковтнути цифрову таблетку із сенсорами для виявлення захворювань здається не зовсім реальною, але компанія Celsius вже створила спеціальні пристрої, пов’язані з медициною. Наприклад, її браслет може розпізнати приплив тепла у власника та охолодити його організм.

6. Біонічні тіла

Згодом людство почне користуватися запасними частинами тіла для перемог над старінням, вважають дослідники у галузі робототехніки.

На їхню думку, враховуючи темпи розвитку цієї галузі, вже найближчими десятиліттями можна буде спостерігати заміну справжніх рук на роботизовані, що допоможе сповільнити або навіть скасувати старіння.

7. Інтеграція роботів-гуманоїдів

Роботи-гуманоїди, які зможуть будувати будинки або доглядати людей похилого віку, вже не здаються чимось фантастичним. Розвиток ШІ, зокрема випуск чат-бота ChatGPT, довів це.

8. Мозкові імплантати

Завдяки такій технології, як мозкові імпланти, люди зможуть спілкуватися один з одним ще швидше та зручніше. Миттєва комунікація з близькими з будь-якої точки світу видається привабливою, і, судячи зі швидкості розвитку технологій, вже скоро буде здійснено.

9. ШІ-маклери

На думку фінекспертів, незабаром квантові обчислення замінять звичайних маклерів. ШІ-маклери з неймовірною швидкістю оброблятимуть дані з використанням “кубітів”, які є і нулем, і одиницею одночасно.

10. 3D-світ

Експерти в області NFT вважають, що у найближчому майбутньому “плоский” інтернет нам замінять 3D-аватари. З їх допомогою ми зможемо приміряти одяг онлайн, а також зможемо цікавіше проводити своє дозвілля.

Швидше за все, незабаром користування інтернетом через 3D стане нормою, а контент 2D кане в небуття.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 101 | Дата публікації: 25-06-2023 | Додав: admin | Теги: технологія, світ, Зміна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]