Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Нд, 05-05-2024
Головна » 2023 » Вересень » 5 » Затоплення понад 1500 екосистем Землі вчені спрогнозували: що стане причиною
13:56
Затоплення понад 1500 екосистем Землі вчені спрогнозували: що стане причиною


Вчені з різних країн провели дослідження, присвячене вивченню ступеня стійкості екосистем мангрових лісів, боліт та островів із кораловими рифами в умовах зміни клімату.

У ході дослідження було виявлено, що збереження поточних темпів зростання рівня світових океанів не призведе до серйозних наслідків для більшості мангрових лісів і боліт. Однак, більш ніж 1500 екосистем поблизу узбережжя можуть бути знищені та затоплені, якщо температура підвищиться більш ніж на 2°C щодо доіндустріального рівня.

Також вчені виявили, що мангрові ліси і болота з ймовірністю 90% будуть наражатися на ризик затоплення, а коралові рифи можуть бути затоплені на 67%, якщо не будуть вжиті необхідні заходи. У зв’язку з цим вчені закликають уряди країн та міжнародні організації вжити додаткових заходів для захисту екосистем прибережних зон.

Для свого дослідження вчені проаналізували дані від 190 мангрових лісів, 477 боліт та 872 острови з кораловими рифами з усього світу. Вони рекомендують розширити природоохоронні зони та регулювати розвиток берегових територій для захисту цих екосистем.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 143 | Дата публікації: 05-09-2023 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]