Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 09-05-2024
Головна » 2023 » Вересень » 30 » Захищатимуть підводну критичну інфраструктуру НАТО від росії штучний інтелект та дрони
18:17
Захищатимуть підводну критичну інфраструктуру НАТО від росії штучний інтелект та дрони


Військовий альянс НАТО намагається розробити технології, які б дозволили в режимі реального часу виявляти підозрілу активність поблизу підводних об'єктів критичної інфраструктури країн-членів блоку. Причина — вибухи на Північному потоці рік тому, які викрили складність такого моніторингу, пише Bloomberg.

Чотирнадцять країн Альянсу разом зі Швецією випробовують морські дрони, датчики й штучний інтелект під час 12-денних навчань біля узбережжя Португалії. За даними Організації Північноатлантичного договору, росія продовжує наносити на карту кабелі й трубопроводи союзників як потенційні майбутні цілі для ураження.

НАТО досі офіційно нікого не звинуватила у вибухах на газопроводі «Північний потік», а це підкреслює виклик, з яким стикаються як уряди, так і приватні компанії при здійсненні агресії з боку держави-терористки.

Виявлення в реальному часі «надсилає стримуючий сигнал ворогу, чи то росії, чи комусь іншому», — зазначив генерал-лейтенант Ганс-Вернер Вірманн, керівник ядра НАТО із захисту підводної інфраструктури.

російські окупанти заперечували попередні звинувачення деяких західних країн у тому, що вони несуть відповідальність за вибухи на «Північному потоці». Однак інциденти останніх місяців, коли російські шпигунські кораблі діяли поблизу систем Альянсу, викликали занепокоєння, особливо у світлі передових підводних можливостей російських вбивць. Вони залишаються недоторкані порівняно з військовою піхотою, яку кремль відправив на війну з Україною.

У травні НАТО попередила про значний ризик того, що москва може завдати удару по інфраструктурі Європи та Північної Америки, зокрема, щоб отримати важелі впливу на країни, які допомагають Україні.

«росіяни використовують комбінацію військових кораблів свого флоту, наукових суден, а також комерційних риболовецьких траулерів, контейнеровозів і танкерів для виявлення критично важливих підводних систем союзників по НАТО», — підсумував Вірманн.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 93 | Дата публікації: 30-09-2023 | Додав: adminA | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]