Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 27-04-2024
Головна » 2016 » Липень » 26 » Встановила світовий рекорд спекотна погода останнього тижня
21:10
Встановила світовий рекорд спекотна погода останнього тижня


 

Новий рекорд температури зафіксували в кувейтській пустелі Мітраба 21 липня. Там термометри показали 54 градуси за Цельсієм.

Про це повідомляє Центр новин ООН. У Всесвітній метеорологічній організації створили спеціальний комітет, який і підтвердить новий температурний рекорд. Аналогічна погода встановилася і в Іраку. У місті Басра термометри показували 53,9 градусів за Цельсієм.

Уряди країн випустили попередження про ризик для здоров'я громадян, щоб зменшити вплив на їх здоров'я. Найбільш критична ситуація спостерігається на Близькому Сході, де перебувають біженці. Для них спека стала нестерпною. Їм ніде сховатися від палючої спеки, а деякі не можуть отримати необхідну медичну допомогу.

Спекотна погода встановилася не тільки в Східній півкулі, але і по всій планеті. В окремих регіонах США температура піднімалася до позначки 38 градусів за Цельсієм, а з урахуванням вологості вона досягала 46 градусів.

Нагадаємо, Всесвітня метеорологічна організація відзначала. що перше півріччя 2016 року стало найтеплішими за всю історію метеоспостережень. Середня температура повітря на воді і на суші перевищила на 1,05 градуса середній показник XX століття.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 1203 | Дата публікації: 26-07-2016 | Додав: adminA | Теги: рекорд, спекотна погода останнього тижня | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]