Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пн, 06-05-2024
Головна » 2023 » Грудень » 29 » Вперше зелена енергетика покрила понад 50% - споживання електрики у Німеччині
13:25
Вперше зелена енергетика покрила понад 50% - споживання електрики у Німеччині


У 2023 році вперше більш ніж половина – 52% – споживання електроенергії в Німеччині буде покрита шляхом відновлюваних джерел енергії.

Про це пише tagesschau з посиланням на прогнозні розрахунки Центру досліджень сонячної енергії та водню Баден-Вюртембергу (ZSW) та Федеральної асоціації енергетичної та водної промисловості (BDEW), передає ЗМІ.

Минулого року зелена енергетика покривала 47% споживання електроенергії у Німеччині.

За розрахунками ZSW та BDEW, загальне валове споживання електроенергії у 2023 році становитиме близько 517,3 млрд кВт-год.

Валова електроенергія — споживання електроенергії всіма кінцевими споживачами: домогосподарствам, компаніями та державним установам. Сюди не входять втрати на перетворення електроенергії, мережеві втрати, а також споживання електростанціями.

Федеральний уряд використовує показник валового споживання електроенергії для розрахунку цілей розширення відновлюваних джерел енергії.

До 2030 року зелена енергетика має покривати щонайменше 80% споживання Німеччини. Цю мету закріплено законом.

Нагадаємо, за сім років уряди 117 країн повинні потроїти використання відновлюваних джерел енергії, щоб скоротити частку викопного палива.

Раніше ЗМІ писали, після виплати ДП «Гарантований покупець» 390 млн грн за «зеленим» тарифом рівень розрахунків перед виробниками електроенергії з відновлюваних джерел за листопад перевищив 91%.

Раніше повідомлялося, Група ДТЕК планує завершити будівництво Тилігульської вітрової електростанції у Миколаївській області у 2025 році.

Україна має в найближчі роки здійснити ряд заходів для підвищення потужності та гнучкості своєї енергосистеми. Для цього буде потрібно близько 15 млрд дол. інвестицій.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 93 | Дата публікації: 29-12-2023 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]