Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 02-05-2024
Головна » 2024 » Січень » 31 » Використовувати свої ШІ-технології у політичних кампаніях OpenAI заборонила
00:23
Використовувати свої ШІ-технології у політичних кампаніях OpenAI заборонила


Компанія штучного інтелекту OpenAI заборонила використовувати свої технології у політичних кампаніях та лобіюванні. Про це повідомляє The Washington Post

Зокрема корпорація повідомила, що не дозволятиме людям використовувати свої технології штучного інтелекту для створення програм для політичних кампаній та лобіювання, щоб перешкодити голосуванню людей або поширенню дезінформації про процес голосування.

"Ми працюємо над тим, щоб передбачити та запобігти відповідним зловживанням – таким як оманливі "дипфейки", масштабні операції впливу або чатботи, які видають себе за кандидатів", – йдеться у заяві.

Водночас в компанії розповіли, що на початку цього року почнуть розміщувати вбудовані водяні знаки на зображеннях, створених за допомогою генератора зображень DALL-E.

Варто зауважити, що заходи OpenAI з’явилися після того, як інші технологічні компанії оновили свою політику щодо виборів.

Наприклад, раніше корпорація Google заявила, що обмежить тип відповідей, які її ШІ-інструменти дають на запитання, пов’язані із виборами. В компанії також додали, що вимагатимуть від політичних кампаній, які купують у Google рекламу, повідомляти, коли вони використовують ШІ.

Компанія-розробник ChatGPT OpenAI прийняла рішення заблокувати розробників, які використовували їхню систему для створення бота, використаного у політичній кампанії. Відповідно до правил OpenAI, використання інструментів штучного інтелекту (ШІ) у політичних кампаніях розглядається як порушення правил компанії.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 51 | Дата публікації: 31-01-2024 | Додав: admin | Теги: ші, OpenAI, політика | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]