Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Ср, 08-05-2024
Головна » 2023 » Вересень » 1 » Виявили невідомий науці об’єкт у Чумацькому Шляху
22:47
Виявили невідомий науці об’єкт у Чумацькому Шляху


Австралійські астрономи зафіксували в Чумацькому Шляху дивний обертовий об’єкт, який раніше не був відомий науці. Фахівці, які зробили це цікаве відкриття, зазначили, що об’єкт відрізняється від усіх тих, що були виявлені раніше.

Про це повідомляє ВВС.

Першим цей космічний об’єкт помітив студент університету. Він встановив, що його знахідка здатна виробляти викид величезної кількості енергії. Особливістю є те, що викид триває протягом однієї хвилини, потім припиняється і повторюється знову через 18 хвилин. Експерти досить часто стикаються з космічними об’єктами, які можуть спочатку “вмикатися”, а потім “вимикатися” і при цьому відправляти в космічний простір радіо-випромінювання. Астрономи при цьому додають, що раніше вони не стикалися з джерелами дуже потужних енергетичних променів, які б вмикалися рівно на одну хвилину.

На сьогоднішній день вчені намагаються дізнатися таємницю цього космічного об’єкта. Студент Університету Кертіна Тайрон О’Доерті використовував телескоп з масиву Мерчисон Вайдфілд для того, щоб зробити таке цікаве відкриття. Сьогодні він входить до команди дослідників, якими керує Наташа Герлі-Вокер з Університету Кертіна.

Зазначається, що під час спостереження за новим об’єктом сигнал то зникав, то знову з’являвся. При цьому спостереження тривали протягом кількох годин. Подібне відкриття стало несподіванкою і водночас трохи налякало астрономів, адже раніше вони не стикалися ні з чим подібним.

Ті об’єкти, які можуть вмикатися і потім вимикатися, давно перестали бути новинкою для дослідників. Вони отримали назву “транзитних”. Джемма Андерсон зазначає, що об’єкт, який вмикається на хвилину – неймовірно дивний. Після того, як був проведений доволі детальний аналіз, вдалося встановити, що він перебуває на відстані 4 тисяч світлових років від нашої планети, вирізняється високим показником яскравості та потужним магнітним полем.

Дослідники мають різні версії щодо того, чим насправді є цей унікальний об’єкт. Це може виявитися білий карлик або ж нейтронна зірка. Дізнатися більше інформації вийде тільки після додаткових спостережень.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 114 | Дата публікації: 01-09-2023 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]