Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 26-04-2024
Головна » 2019 » Квітень » 22 » В надрах Землі вчені виявили безліч інших планет
16:53
В надрах Землі вчені виявили безліч інших планет



Вчені виявили в надрах Землі безліч інших планет

Новонароджена Земля «з’їла» кілька зародків планет після її зіткнення з Тейєю, прародичкою Місяця, сліди яких геологи знайшли в найдавніших породах планети в Гренландії.

“Ми побудували комп’ютерні моделі того, як новонароджена Земля зіштовхувалась з іншими небесними тілами, і як їх метали і силікати перемішувалися з матерією нашої планети в той час, який ми називаємо» епохою пізньої акреції. Ці розрахунки показують, що надра Землі містять в собі набагато більше подібної матерії, ніж вважали наші колеги. Це сильно змінює історію її еволюції”, – заявив Симон Мархи з Південно-західного дослідницького інституту в Боудер (США).

Вчені вважають, що Земля зіткнулася з безліччю зародків планет, вагома частина матерії яких сьогодні переховується в надрах нашої планети. Вони прийшли до такого висновку, створивши комп’ютерну модель новонародженої Сонячної системи, яку населяли не тільки Земля і Місяць, але і безліч планет і малих «мертвих» зародків планет, що періодично стикалися з нашою планетою і іншими небесними тілами.

До сьогодні учені вважали, що Земля мала б пережити десятки або навіть сотні подібних зіткнень. Велика частина матерії таких зародків планет повинна була випаруватися в космос або бути викинута туди під час зіткнення із Землею, в результаті чого лише 0,5% її маси сьогодні припадає на матерію «чужих» світів.

Розрахунки команди Мархи показали, що це не так.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Останні відкриття науки | Переглядів: 951 | Дата публікації: 22-04-2019 | Додав: adminA | Теги: вчен, надра Землі, безліч інших планет | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]