Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 26-04-2024
Головна » 2017 » Листопад » 19 » В другій половині 2018 року український супутник "Либідь" виведуть на орбіту
17:25
В другій половині 2018 року український супутник "Либідь" виведуть на орбіту


 

Виведення на орбіту і початок експлуатації першого українського телекомунікаційного супутника «Либідь» планується в другій половині 2018 року. Про це голова Державного космічного агентства (ДКАУ) Павло Дегтяренко заявив в інтерв'ю.

"Тривалий час критичні питання щодо реалізації проекту не вирішували. Це призвело до накопичення комплексу проблем, які зараз складають досить серйозний виклик, з яким агентство має впоратися. Ми знайшли підтримку Кабінету міністрів щодо подальшого фінансування завершення цього проекту", - сказав Дегтяренко.

"Розраховуємо, що заплановані кроки дозволять виконати весь комплекс робіт, необхідний для того, щоб Україна нарешті отримала власний супутник зв'язку на орбіті в другій половині 2018 року", - додав глава ДКАУ.

Дегтяренко також зазначив, що ситуація з цим супутником певною мірою пов'язана з кризою на "Південному машинобудівному заводі ім. О. М. Макарова" (ПМЗ).

Як повідомлялося, Кабмін на початку жовтня виділив ДКАУ на дофінансування проекту забезпечення запуску українського супутника зв’язку на $ 17 млн.

Навесні керівництво ПМЗ повідомляло, що запуск супутника "Либідь" запланований на грудень 2017 року.

Нагадаємо, в 2009 році ДКАУ і канадська MacDonald Dettwiler and Associates (MDA) підписали контракт на створення супутника національної супутникової системи зв'язку (НССЗ) "Либідь", MDA виступає головним підрядником по створенню системи.

Фінансування проекту забезпечено за рахунок залученого в 2009 році під держгарантії кредиту Канадського експортного агентства (EDS) обсягом $ 254,6 млн.

Реалізація проекту була під загрозою зриву в зв'язку з втратою українською стороною залишеної в Криму задіяної в проекті наземної інфраструктури.

Створений на платформі Express 1000HТ ВАТ "Інформаційні супутникові системи ім. Решетньова" (ІСС, РФ) супутник, з літа 2014 року за бажанням канадського генпідрядника знаходиться на відповідальному зберіганні на російському підприємстві-виробнику.

Спочатку запуск "Либіді" був намічений на 2012 рік, терміни запуску неодноразово зміщувалися з різних причин.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 956 | Дата публікації: 19-11-2017 | Додав: adminA | Теги: орбіта, український супутник «Либідь», 2018 р | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]