Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Вт, 19-03-2024
Головна » 2015 » Лютий » 22 » Унікальне видовище - виверження на Сонці. ВІДЕО
12:59
Унікальне видовище - виверження на Сонці. ВІДЕО


 

Фахівцям НАСА вперше вдалось відзняти на відео у дуже хорошій якості сонячне виверження або корональний викид маси.

На відео, оприлюдненому в НАСА, можна побачити виверження зі швидкістю 1,5 мільйонів кілометра на годину [речовини на поверхні Сонця.

Це було перше виверження, яке зафільмував спектрограф IRIS, запущений у червні 2013 року для того, щоб більше детально вивчити нижні шари атмосфери зірки. Масштаб виверження дійсно вражає: активна область на Сонці, що відзнята на відео, має таку ширину, як п’ять діаметрів Землі, а висоту — як сім з половиною.

Записати відео коронального викиду маси виявилось непростим завданням — перш за все через те, що камера, встановлена на спектрографі, не могла охопити всю поверхню Сонця, а знімала лише окрему ділянку. Іншими словами, науковцям вдалось вгадати місце виверження матерії.

Виверження матерії відбулось 9 травня 2014 року, а відео НАСА було оприлюднене кілька днів тому на офіційному сайті Агентства з аеронавтики і дослідження космічного простору.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 1452 | Дата публікації: 22-02-2015 | Додав: adminA | Теги: унікальне видовище - виверження на | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]