Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пн, 06-05-2024
Головна » 2024 » Січень » 4 » У NASA оцінили шанси падіння астероїда на Землю у 2024 році - 2,6 мільярда тонн тротилу
14:27
У NASA оцінили шанси падіння астероїда на Землю у 2024 році - 2,6 мільярда тонн тротилу


"Втрачений астероїд", який не бачили з моменту його відкриття в 2007 році, змушує деяких вчених турбуватися про потенційне зіткнення із Землею цього року. Астероїд відомий як 2007 FT3, і вперше його виявили астрономи в 2007 році. Однак він зник приблизно через день після відкриття.

Після того, як він зник, Центр дослідження навколоземних об’єктів NASA (CNEOS) намагався визначити, куди подорожуватиме астероїд, працюючи над спостереженням за ним та 32 000 іншими навколоземними астероїдами, про які ми вже знаємо. Тепер деякі експерти виявили, що втрачений астероїд може вдаритися по Землі в 2024 році.

У жодному разі це не остаточний удар, оскільки шлях астероїда неможливо повністю визначити, оскільки він загубився в космосі. Однак представники кажуть, що ймовірність того, що загублений астероїд впаде на Землю в жовтні 2024 року, становить приблизно 1 з 11,5 млн.

У  разі зіткнення з Землею астероїд вибухне з силою 2,6 мільярда тонн тротилу. Цього було б недостатньо, щоб знищити планету, але це завдало б величезної шкоди, де б воно не приземлилося, і, ймовірно, спричинило б ударні хвилі по всій планеті.

Страшно подумати, що до Землі може летіти невидимий астероїд. Але це далеко не перший раз, коли нам доводиться хвилюватися з цього приводу. Незважаючи на виявлення та моніторинг понад 30 000 навколоземних астероїдів, NASA та інші агентства впевнені, що в сонячному світлі є масивні астероїди або комети, які нам ще належить відкрити.

Крім того, ці агентства використовують переваги нових технологій, як-от технологія, яка керує тестом DART, який NASA завершило минулого року, щоб створити способи зменшити ймовірність падіння астероїдів на нашу планету.

NASA не впевнене, що трапилося з втраченим астероїдом, але представники космічного агентства сказали The Standard, що «Немає відомих загроз зіткнення астероїда з Землею в наступному столітті. NASA та його партнери старанно спостерігають за небом, щоб знайти, відстежити та класифікувати астероїди та навколоземні об’єкти (NEO), у тому числі ті, які можуть наблизитися до Землі».


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 93 | Дата публікації: 04-01-2024 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]