Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Ср, 08-05-2024
Головна » 2023 » Вересень » 11 » У Марокко перед землетрусом в небі бачили дивні спалахи: що кажуть вчені
21:04
У Марокко перед землетрусом в небі бачили дивні спалахи: що кажуть вчені


Влада Марокко офіційно повідомила, що кількість жертв землетрусу досягла 2 122 осіб, а 2 421 житель країни отримав травми. Ідуть пошукові операції та рятувальні роботи.

Тим часом у мережі з'явилося відео синього світіння, яке передувало стихійне лихо. Раніше схоже свічення було зафіксовано і перед землетрусом у Туреччині, який стався у березні 2023 року.

Досі вчені залишаються здивованими щодо того, що викликає ці спалахи. Однією з гіпотез є можливість вивільнення енергії під час руху літосферних плит під землею.

Як повідомлялося, у Марокко пізно ввечері в п'ятницю, 8 вересня, стався потужний землетрус магнітудою 7. Багато жителів були змушені провести ніч просто неба, оскільки уряд Марокко попередив їх про небезпеку повернення до своїх будинків.

Жителі Марракеша розповідали журналістам, що в історичній частині міста, що є об'єктом Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, обрушилися деякі будівлі, а місцеве телебачення показало фотографії мінарету, що впав, мечеті та уламки, що лежать на розбитих автомобілях.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 103 | Дата публікації: 11-09-2023 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]