Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 26-04-2024
Головна » 2016 » Грудень » 8 » Таємницю Гренландії вчені зуміли розгадати
19:51
Таємницю Гренландії вчені зуміли розгадати


 

Американські вчені знайшли у гірських породах Гренландії докази того, що острів був повністю звільнений від льоду принаймні один раз за останні 2,6 мільйона років.

Це наштовхнуло фахівців на думку про те, що крижаний покрив Гренландії може бути не таким стабільним, як прийнято вважати, пише журнал Nature, інформує eizvestia.com/uk/news-ukr.

А от у британських вчених інша думка. Група експертів з Університету Вермонта у Берлінгтоні з’ясувала, що лід покривав східну територію Гренландії останні 7,5 років.

За словами експертів, дві наукові роботи не обов’язково суперечать одна одній. На якомусь етапі майже весь крижаний покрив міг розтанути, як припускають британці, проте на східному високогір’ї все ще могла залишатися сніжна шапка, як кажуть американці.

Як би там не було, а нові дані змусили вчених замислитися про можливу нестабільність Гренландії. Адже якщо весь лід там розтане, рівень води в океані підніметься на 7 метрів.

За деякими припущеннями, Гренландія може позбутися снігового покриву через 2,5 тисячі років, з огляду на концентрацію парникових газів в атмосфері.

 


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 1177 | Дата публікації: 08-12-2016 | Додав: adminA | Теги: таємниця Гренландії, вчені | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]