Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 27-04-2024
Головна » 2018 » Липень » 27 » Світ спостерігає дві астрономічні події одночасно - місячне затемнення та протистояння Марса
20:30
Світ спостерігає дві астрономічні події одночасно - місячне затемнення та протистояння Марса


 

Місячне затемнення та протистояння Марса: світ спостерігає дві астрономічні події одночасно

Сьогодні можна побачити найдовше у XXI столітті місячне затемнення 27 липня світ може спостерігати унікальне астрономічне явище – місячне затемнення, яке триватиме 103 хвилини.

Сьогодні об 22:30 Місяць повністю потрапить в тінь Землі. Завдяки сонячному світлу, яке в цей час буде проходити через атмосферу Землі, Місяць буде виглядати червоним.

Про це у коментарі Громадському радіо розповів завідувач Головної астрономічної обсерваторії Національної академії наук України Іван Крячко. За його словами, якщо на небі будуть хмари, подивитися затемнення можна через телескопи з віддаленим доступом, які будуть транслювати картинку.

«Але головна подія сьогодні – це протистояння Марса. Це проста конфігурація, коли три планети: Сонце, Земля та Марс лежать по одній прямій. Земля знаходиться між Марсом і Сонцем, тому в цей момент відстань між Марсом і Землею мінімальна - менше 60 мільйонів кілометрів», — каже Іван Крячко.

Тому побачити можна буде не тільки «кривавий Місяць», але також і Марс, який буде розташований трохи нижче. Велике протистояння Марса відбувається кожні 15-17 років. Останнє проходило у 2003 році, а наступне відбудеться у 2035 році.

 


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 776 | Дата публікації: 27-07-2018 | Додав: adminA | Теги: місячне затемнення та протистояння | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]