Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Нд, 28-04-2024
Головна » 2024 » Березень » 1 » Starlink тепер доступний на смартфонах - Інтернет з космосу
12:55
Starlink тепер доступний на смартфонах - Інтернет з космосу


Проект Starlink від підконтрольної Ілону Маску групи SpaceX, що надає доступ до інтернету через супутники, досяг нового рубежу. Тепер він працює на звичайних смартфонах без необхідності купувати додаткове обладнання.

Спікери SpaceX підтвердили це в Х-мережі, заявивши, що прикріплений до посту меседж надіслано на смартфон через супутник SpaceX. Для пересилання повідомлення використовувався смартфон, підключений безпосередньо до супутника, а не до мобільної мережі на землі.

Основа для цього досягнення була закладена наприкінці 2023 року, коли SpaceX отримала дозвіл на тестування зв’язку Starlink зі смартфонами. У січні 2024 року компанія вивела на орбіту супутники Starlink, деякі з яких підтримують технологію Direct to Cell (DTC).

DTC забезпечує смартфонам:

    підключення до інтернету;
    можливість отримання текстових повідомлень;
    можливість здійснення голосових викликів.

 У будь-якому місці, навіть де немає наземного зв’язку. При цьому не потрібно ніяких додаткових пристроїв, – зазначають у SpaceX.

Для запуску цієї послуги для всіх охочих розробнику необхідно отримати дозвіл американського регулятора FCC.

На першому етапі будуть доступні тільки SMS-повідомлення, а наступного року додасться підтримка голосового супутникового спілкування.

Раніше Маск продемонстрував можливості людиноподібних роботів Tesla. Якщо ще кілька років тому андроїди не могли самостійно пересуватися і взаємодіяти з навколишнім середовищем, то тепер вони стали значно розумнішими і спритнішими. Роботів навчили сортувати предмети і навіть займатися йогою.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 39 | Дата публікації: 01-03-2024 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]