Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пн, 06-05-2024
Головна » 2023 » Грудень » 13 » "Синього дракона", який тероризував океани 72 млн років тому, показали вчені
22:57
"Синього дракона", який тероризував океани 72 млн років тому, показали вчені


Дослідники описали останки стародавніх морських "драконів", що дивно добре збереглися, — хижих підводних рептилій мозозаврів.

Реконструйований вигляд мезозавра. Зображення: Takumi, University of Cincinnati

Скам’янілість, названу Вакаяма Сорю, що означає синій дракон, виявили у префектурі Вакаяма в 2006 році. Це найбільш цілісний скелет мозазавра, колись виявлений у північно-західній частині Тихого океану.

Співавтор дослідження Акіхіро Місакі з Університету Ціциннаті виявив кістки, коли шукав у піщанику амонітів (безхребетних). Натомість він виявив дивну темну скам’янілість. Уважний аналіз показав, що це хребець. Подальші розкопки призвели до виявлення майже ідеального мозазавра, вік якого становить близько 72 млн років.

Знайдені кістки мезозавра. Зображення: Takuya Konishi, University of Cincinnati

Дослідники вважають, що гігантська істота мала майже «бінокулярний зір», що підвищувало його майстерність грізного мисливця. Мозазаври були верхівними хижаками і правили давніми океанами приблизно від 100 до 66 млн років тому. Їхнє існування добігло кінця через те ж масове вимирання, яке знищило майже всіх динозаврів.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 76 | Дата публікації: 13-12-2023 | Додав: admin | Теги: Терор, океан, дракон, синій | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]