Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Нд, 05-05-2024
Головна » 2024 » Лютий » 13 » Що таке феромони та як вони працюють - вчені пояснили
14:27
Що таке феромони та як вони працюють - вчені пояснили


У тварин феромони покликані передавати сигнали тривоги, невдоволення. Також ці речовини відіграють роль у статевій та шлюбній взаємодії. Що стосується людей, то вчені точно не знають, чи є у людини феромони і для чого вони потрібні їй.

Феромони – це хімічні речовини, які виділяються тваринами і вловлюються оточуючими. Вважається, що ці речовини потрібні для спілкування з іншими і залучення партнерів. У тварин феромони переробляються вомероназальним органом, що знаходиться у передній порожнині носа.

Одна з причин, через яку дослідники сумніваються в існуванні феромонів у людини, полягає в тому, що ми не маємо вомероназальних органів. Якби люди справді сприймали феромони, то вони вловлювалися б нюхової системою, а не сошниково-носовими органами.

Передбачається, що феромони можуть бути присутніми в спермі, грудному молоці, слині, сечі або вагінальних виділеннях. Однак найвідоміша теорія, пов’язана з цим, полягає в тому, що феромони виділяються у людей потовими залозами і вловлюються так само, як і всі запахи.

Люди, як вважається, мають два типи статевих феромонів. Це андростадієнон, пов’язаний з чоловіками, та естратетраєнол, який пов’язаний з жінками.

Основна теорія, пов’язана з роллю феромонів у житті, полягає в тому, що вони дають важливу інформацію. Наприклад, за допомогою них ми можемо зрозуміти, що людина хвора, що вона нас сексуально приваблює, що вона відчуває стрес або страх, що у жінки менструація. Найпопулярніші припущення про феромони пов’язані із сексом та сексуальністю. Багато людей пов’язують аромати та запахи із сексуальним збудженням і знаходять одні запахи привабливими, а інші відштовхуючими.

На ринку представлена ​​велика кількість продуктів, від спреїв, парфумів та одеколонів, які нібито містять феромони. Однак оскільки незрозуміло, чи є у людей взагалі феромони, то немає й гарантії, що додавання цих речовин у парфуми матиме якийсь ефект.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини психології | Переглядів: 88 | Дата публікації: 13-02-2024 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]