Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Ср, 24-04-2024
Головна » 2014 » Грудень » 27 » Що потрібно знати при купівлі: рідкокристалічний телевізор або LED
13:11
Що потрібно знати при купівлі: рідкокристалічний телевізор або LED


 

Охочі купити ЖК-телевізор, насамперед, повинні знати, чим відрізняється даний вид техніки від інших технологій, застосовуваних у сучасних телеприймачів. Потрібно володіти хоча б мінімальним запасом знань про ці технології. Знання допоможуть придбати саме той телевізор, який потрібний вам, за оптимальною ціною на порталі comfy.ua. Адже для вітальні кімнати знадобиться великий екран, а для установки в спальню більш підійде пристрій з компактними розмірами.

Найдавніші зразки - лампові телевізори з кінескопами. Вони втратили свою актуальність, а купувати їх можуть хіба що колекціонери. Набагато популярніш і моделі, що працюють на плазмі. Вони добре передають колір, зображення чітко видно з будь-якого кута огляду. Але плазмові моделі впевнено витісняються рідкокристалічними і LED-телевізорами.

По-перше, такі пристрої використовують набагато менше електроенергії, що важливо при нинішніх цінах на неї (споживання скорочується майже в два рази). По-друге, частота оновлення екрану дуже висока (200 Герц), а це дозволяє чіткіше передавати відеосигнал. Особливо це видно при перегляді якісних фільмів, спортивних подій та відеоігор. Будь-яка картинка швидкорухомих об'єкт ів сприймається набагато краще.

Хоча РК - телевізори є у багатьох, далеко не всі знають відмінності між ними і LED-технологіями. По суті, LED - новий виток у розвитку рідкокристалічних технологій. Наприклад, в сучасних LED-пристроях використовується підсвічування картинки світлодіодами, а не лампами, як в ЖК-моделях. Це не тільки скорочує використання електрики, але і дозволяє набагато чіткіше передавати чорний колір. Передача чорного кольору - одна з проблем ЖК -технологій. Адже вони передають темно-сірий колір, близький до чорного. Застосування LED дозволяє наблизити якість зображення до плазмових модел ей .

І нша проблема РК-телевізорів полягає у використанні ртутних ламп. У пристроях застосовуються саме такі лампи, тому просто утилізувати зламаний телевізор неприпустимо. У LED моделях ртутні лампи не використовуються, тому такий телевізор не принесе шкоди довкіллю та здоров'ю живих організмів. LED-телевізори трохи дорожче ЖК, але фахівці стверджують, що за ними майбутнє телебачення.

Незалежно від застосовуваних технологій, перед покупкою телевізора слід враховувати і його можливості. Сучасні пристрої - не просто приймачі відеосигналу зі звуком. Вони можуть підлаштовуватися під конкретного члена сім'ї, управлятися голосом, зберігати відео, завантажувати файли, допомагати з виходом в Інтернет. Для вітальної кімнати можна підібрати саме такий багатофункціональний пристрій, а для кухні або ванної підійде звичайна модель, яка не обов'язково володіє таким великим набором функцій. Загалом, все залежить від можливостей і переваг самого покупця телетехніки.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини техніки | Переглядів: 1949 | Дата публікації: 27-12-2014 | Додав: admin | Теги: comfy.ua | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]