Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Ср, 08-05-2024
Головна » 2023 » Травень » 2 » Розповів, що трапилося з ракетою Starship, Ілон Маск
12:56
Розповів, що трапилося з ракетою Starship, Ілон Маск


Глава SpaceX Ілон Маск (Elon Musk) розповів світу, що сталося під час першого в історії запуску ракети Starship, який закінчився вибухом. Нагадаємо, що спроба вивести в космос важку ракету відбулася наприкінці квітня.

Незважаючи на те, що Ілон Маск спочатку заявляв про надзвичайно малий шанс на успіх заходу, виявилося, що все пішло не за планом від моменту запуску. Старт не тільки повністю знищив бетонний майданчик космодрому, а й накрив хмарою пилу сусіднє місто. За словами Маска, на момент запуску спрацювали не всі двигуни. На четвертій хвилині польоту ракета втратила управління, а одна з її ступенів і зовсім не змогла відокремитися. Після отримання сигналу про самознищення Starship ще деякий час падала і тільки потім вибухнула.

Потужний вибух розкидав уламки не лише над космодромом, а й над екологічним парком Boca Chica State Park. SpaceX звинуватили у виникненні пожежі, але Ілон Маск відхрестився від звинувачень, заявивши, що за його даними, навколишньому середовищу нічого не загрожує.

Фахівці Федерального управління цивільної авіації США (FAA) заявили, що нова ракета Starship не злетить доти, поки ретельно не буде вивчений інцидент. Незважаючи на величезну кількість проблем і вибух ракети, Маск назвав запуск «успішним» і «можливо, що трохи перевершив його очікування», а також анонсував новий старт, який має відбутися за кілька місяців.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 119 | Дата публікації: 02-05-2023 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]