Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 09-05-2024
Головна » 2022 » Жовтень » 14 » Робить людей нещасними політ у космос
09:53
Робить людей нещасними політ у космос


політ космос людина Вчені кажуть, що люди під час польоту в космос думають про глобальні речі.

Компанія Blue Origin провела другий успішний запуск свого корабля New Shepard із пасажирами на борту. Серед учасників польоту також перебував 91-річний Вільям Шетнер, зірка серіалу "Зоряний шлях". Актор стільки років мріяв побувати в космосі і поглянути на Землю збоку, але досягнувши своєї мети, був розчавленим і засмученим. Вчені пояснили, чому це сталося.

За словами актора, цей політ видавався йому чимось захопливим та святковим, а зрештою більше нагадував "похорон Землі", ніж щось прекрасне.

У своїй книзі Вільям Шетнер зазначає, що все, що він думав і очікував побачити, виявилося неправильним.

За словами зірки Star Trek, під час польоту в космосі йому довелося зіткнутися з безліччю думок про те, що людство руйнує Землю, багато представників флори та фауни перебувають на межі зникнення через втручання людини.

Колишній астронавт Кріс Гедфілд в одному з інтерв'ю також зазначав, що провівши в космосі понад 4 тисячі годин, його уявлення про планету і "вічність часу" сильно змінилося. Під час інтерв'ю він заявив, що головною загрозою нашій планеті є не астероїди та спалахи на сонці, а ми самі.

Вчені пояснили, що це за ефект і чому така чудова подія, як політ у космос, може виявитися настільки гнітючою і принести більше розчарування, ніж радості.

За словами вченого Вайта, у будь-кого, хто зазнає цього неймовірного досвіду, завжди буде огляд. Вони побачать те, що ми здатні лише відчувати, що Земля — "єдина система ".

Наразі вчені намагаються знайти спосіб штучно відтворити цей ефект огляду для людей, які ніколи не зможуть побувати в космосі і поглянути на Землю збоку. Це дозволило б об'єднати людство в боротьбі з екологічними проблемами, що вбивають планету.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 171 | Дата публікації: 14-10-2022 | Додав: admin | Теги: Політ, людина, нещасна, космос | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]