Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 26-04-2024
Головна » 2017 » Серпень » 21 » Рекордний рівень забруднення пластиком морської флори і фауни шотландські океанологи констатували
22:44
Рекордний рівень забруднення пластиком морської флори і фауни шотландські океанологи констатували


 

 

Результати недавніх досліджень, проведених групою океанологів біля східного узбережжя Шотландії, показали рекордний рівень забруднення морської флори і фауни. Про це повідомляє The Independent.

Група океанологів встановила, що в кишечнику і шлунках морських пернатих перебуває велика кількість пластику. Птахи споживають пластик, оскільки плутають його з їжею, передає УНН.

"Шлунки 90% морських птахів заповнені частинками пластику", - йдеться в дослідженні. Вчені прогнозують, що в 2050 році в світі не залишиться фактично жодної морської пташки, в шлунку якої не було б пластику.

"Шлунки 90% морських птахів заповнені частинками пластику", - йдеться в дослідженні. Вчені прогнозують, що в 2050 році в світі не залишиться фактично жодної морської пташки, в шлунку якої не було б пластику. "До 2050 року цей показник досягне 99%, що призведе до сумних наслідків для світової популяції морських птахів і багатьох екосистем - як на морі, так і на суші", - відзначають вчені.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 953 | Дата публікації: 21-08-2017 | Додав: adminA | Теги: забруднення пластиком морської флор, шотландські океанологи | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]