Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Нд, 05-05-2024
Головна » 2023 » Серпень » 24 » Прозорого кальмара з червоними очима зняв на відео підводний апарат. ВІДЕО
00:04
Прозорого кальмара з червоними очима зняв на відео підводний апарат. ВІДЕО


Відеокамера на дистанційно керованому підводному апараті зареєструвала на глибині 700 метрів незвичайного кальмара із прозорим тілом та великими червоними очима.

Рідкісні кадри отримали науковці Національного управління океанічних і атмосферних досліджень США (NOAA) під час експедиції до Алеутських островів біля Аляски, пише Live Science.

На відео дослідників потрапив представник кальмарів Taonius borealis. Це поширені молюски на півночі Тихого океану, однак їх рідко реєструють на камеру. Як і в інших представників родини скляних кальмарів (Cranchiidae), у них прозоре тіло, завдяки чому можна легко роздивитися їхні внутрішні органи.

Найпримітнішим органом з них є видовжена червона травна залоза, з обох боків якої розташовані зябра у вигляді білих мішечків. Крім цього, характерною рисою T. borealis є червоні великі очі та серпоподібні структури під ними, які виробляють світло та приваблюють потенційну здобич — креветок, малу рибу та дрібних кальмарів. Невеликі руки кальмара складені разом та утворюють над очима структуру, завдяки якій молюск здається трохи схожим на папугу.

 


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 113 | Дата публікації: 24-08-2023 | Додав: admin | Теги: червоні, очі, кальмар, прозорий | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]