Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Нд, 05-05-2024
Головна » 2024 » Лютий » 11 » Продемонстрували унікальні можливості людиноподібного робота розробники Boston Dynamics
13:51
Продемонстрували унікальні можливості людиноподібного робота розробники Boston Dynamics


Представники Boston Dynamics опублікували відео, на якому робот-андроїд Atlas складає амортизатори.

Atlas розпізнає об'єкти, використовуючи лише вбудовані сенсори, бере їх із вертикального модуля зберігання за допомогою захоплення та встановлює на горизонтальний візок. Boston Dynamics у такий спосіб вирішила продемонструвати можливості Atlas у реальних ситуаціях.

За словами розробників, цей робот завжди був дослідницьким проектом у галузі гуманоїдної робототехніки, а не комерційним продуктом, частково через складну конструкцію гідравлічного приводу. Але, можливо, незабаром для нього знайдеться застосування на виробництві.

Робот-андроїд Atlas вже виконував динамічні трюки паркуру та працював на будівельному майданчику. Нова демонстрація показує, що Atlas може успішно виконувати складні операції з переміщенням предметів, включаючи важкі об'єкти, за наявності відповідного обладнання. Це може бути раннім варіантом комерційного використання.

За словами спеціалістів, якщо Boston Dynamics має намір використовувати роботів-гуманоїдів у широкому масштабі, майбутні моделі повинні мати оновлений дизайн, відмінний від нинішнього спортивного вигляду.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 61 | Дата публікації: 11-02-2024 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]