Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 26-04-2024
Головна » 2014 » Червень » 28 » Проблема людства, якою вже зацікавились науковці, заплутані навушники
17:47
Проблема людства, якою вже зацікавились науковці, заплутані навушники


Відома проблема з навушниками, дроти яких здатні створювати в кишені власника неймовірні за складністю вузли, зацікавила фізиків із Каліфорнійського університету.

Для вирішення цієї проблеми вчені опрацювали 3 415 випадків заплутування навушників, завдяки чому вдалося встановити більше сотні різних типів вузлів. Усього користувачеві в середньому доводиться розплутувати 11 вузлів щоразу, коли він дістає навушники. В результаті експерименту також встановили, що ймовірність виникнення вузлів залежить від довжини проводів і їх жорсткості, а самі вузли виникають за перші секунди перебування  в кишені. Це відбувається через утворення проводами спіральної структури, в яку потрапляє вільний кінець навушників.

Але, на жаль, науковці так і не вирішили проблеми, зазначивши, що цінність їхньої роботи полягає у використанні їхніх напрацювань при вивченні аналогічних процесів у теорії квантового поля та аналізу структур ДНК.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 1660 | Дата публікації: 28-06-2014 | Додав: adminA | Теги: проблема людства, заплутані навушники, якою вже зацікавились науковці | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]