Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Ср, 08-05-2024
Головна » 2023 » Вересень » 27 » Прибула до Х’юстона капсула з апарата NASA OSIRIS-REx зі зразком астероїда Бенну
16:53
Прибула до Х’юстона капсула з апарата NASA OSIRIS-REx зі зразком астероїда Бенну


Капсула з космічного апарата OSIRIS-REx, яка прибула на Землю 24 вересня і містить зразок астероїда Бенну, приїхала до свого постійного місця перебування в Космічному центрі NASA в Х’юстоні. Тут вчені доглядатимуть за цим безцінним матеріалом, зберігатимуть його і розповсюджуватимуть серед науковців по всьому світу.

Наступні кілька тижнів команда проведе в чистій кімнаті, побудованій спеціально для зразків Бенну. Чиста кімната містить спеціальні ящики з рукавичками, побудовані таким чином, щоб вмістити капсулу для зразків з механізмом TAGSAM (Touch-and-Go Sample Acquisition Mechanism – механізм відбору зразків, що торкається і рухається). Механізм TAGSAM був на кінці роботизованої руки, яка збирала каміння і пил з поверхні астероїда Бенну 20 жовтня 2020 року.

Вчені та техніки відпрацьовували ці процедури протягом декількох місяців, і тепер їм потрібно провести багатоетапний процес вилучення зразка з TAGSAM. Спочатку потрібно помістити каністру в бардачок і розібрати її. Потім вони планують зняти елемент TAGSAM, де, як очікують вчені, знаходиться найбільше зразків, каталогізувати та зберігати кожну деталь обладнання, а також помічений астероїдний пил.

Дослідники планують проаналізувати астероїдний пил з початкового розбирання, щоб отримати перше уявлення про хімічні, мінералогічні та фізичні характеристики та типи гірських порід, які можуть бути знайдені в основному зразку. Фахівці NASA збираються поділитися своїми первинними результатами, а також першими зображеннями зразка в прямому ефірі, який заплановано на 11 жовтня.

Апарат першої американської місії зі збору зразків з астероїда NASA OSIRIS-REx доставив на Землю матеріал з астероїда Бенну і полетів далі, тому що попереду у нього дослідження астероїда Апофіс. Космічний апарат OSIRIS-REx випустив капсулу зі зразком для безпечної посадки в пустелі Юта, і незабруднений земним середовищем матеріал з Бенну – каміння та пил, зібрані з поверхні астероїда у 2020 році – відкриє поколінням науковців таке собі вікно у час, коли близько 4,5 млрд років тому формувалися Сонце та планети.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 98 | Дата публікації: 27-09-2023 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]