Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пн, 29-04-2024
Головна » 2023 » Серпень » 30 » Позитивний вплив стресу вчені виявили
13:52
Позитивний вплив стресу вчені виявили


Дослідники виявили, що, попри небезпеку хронічного стресу, короткотривале хвилювання може сприяти хорошій пам’яті. Про це розповіли дослідники з Університету Джорджії, Сполучені Штати Америки.

Чим корисний стрес?

Недовготривалий стрес може активізувати діяльність мозку та покращити функціональність короткочасної пам’яті. Саме за її рахунок ми виконуємо повсякденні завдання: запам’ятовуємо час зустрічі або чужі вказівки.

В експерименті, проведеному вченими, взяли участь 1000 осіб. Використовуючи МРТ, мозок кожного з учасників досліджувався, після чого їх опитували, як вони поводяться під час складних життєвих ситуацій та стресу.

Фахівці зробили висновок: ті, хто мав схильність до незначного стресу, мали підвищену активність у тих частинах головного мозку, які використовують робочу пам’ять. А ось тих, хто постійно «стресував», навпаки характеризувало зниження активності у цих зонах.

Учені припускають, що невеликий стрес дозволяє людині навчитися контролювати себе у проблемних ситуаціях. Крім того, завдяки цьому зменшується ризик ментальних проблем на кшталт депресії. Однак експерти акцентують: корисним може бути лише невеликий стрес, адже хронічні переживання викликають зменшення кількості сірої речовини. Також це може стати причиною розвитку серцево-судинних захворювань.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини психології | Переглядів: 97 | Дата публікації: 30-08-2023 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]