Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 09-05-2024
Головна » 2023 » Червень » 11 » Покарати рф за екоцид в Україні закликала Грета Тунберг
00:01
Покарати рф за екоцид в Україні закликала Грета Тунберг


Відома шведська екоактивістка Грета Тунберг заявила, що світ має покарати росію за екоцид, який та влаштувала на території України підірвавши Каховську ГЕС. Про це у четверг, 8 червня, Грета Тунберг заявила.

"Цей екоцид як продовження неспровокованого повномасштабного вторгнення росії в Україну є ще одним звірством, яке відбирає дар мови у світу. Наші погляди знову спрямовані на росію, яка повинна понести відповідальність за свої злочини", - написала вона.

Зазначимо, таким чином Тунберг відреагувала на пост Володимира Зеленського, який звернувся до понад 60 світових політичних та громадських діячів, серед яких була й юна шведська екоактивістка, із закликом покарати росію за екоцид.

Відомо, що російські військові підірвали Каховську гідроелектростанцію, знищили машинну залу й греблю, що призвело до затоплення лівого й правого берегів Дніпра у Херсонській області, жертв серед людей і тварин, втрати культурної спадщини.

Каховська ГЕС повністю зруйнована та відновленню не підлягає. Україна порушила справу за статтею екоцид через підрив Каховської ГЕС.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 102 | Дата публікації: 11-06-2023 | Додав: admin | Теги: РФ, екоцид, ГЕС, україна, Тунберг, підрив | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]