Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 26-04-2024
Головна » 2018 » Вересень » 10 » Під старим театром на півночі Італії знайшли кілька сотень золотих римських монет
16:59
Під старим театром на півночі Італії знайшли кілька сотень золотих римських монет


 

 

На півночі Італії під старим театром знайшли кілька сотень золотих римських монет

На півночі Італії, в Комо, на початку вересня був знайдений унікальний скарб: кілька сотень золотих монет епохи пізнього Риму.

Про це повідомило міністерство культури Італії, пише ru.rfi.fr.

Робітники, зайняті знесенням зношеного театру Крессон в Комо, виявили під фундаментом кам’яну амфору з римськими золотими монетами V століття.

Театр Крессон, побудований в 1870 році, був на початку ХХ століття перетворений в кінотеатр, який проіснував до 1997 року. Влада міста прийняла рішення знести будівлю, щоб на його місці побудувати житловий будинок. Амфора була знайдена, коли робітники копали котлован для резерв.

«Ми поки не можемо точно оцінити історичне значення знахідки, але це справжній скарб для наших археологів», – написав на свій сторінці в фейсбуці міністр культури Італії Альберто Бонізолі.

Італійські ЗМІ повідомляють, що вартість скарбу оцінюється в мільйони євро, і що уряд прийняв рішення заморозити будівництво і провести археологічні розкопки, так як не виключено, що в цьому місці можуть знаходитися і інші скарби.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 834 | Дата публікації: 10-09-2018 | Додав: adminA | Теги: півночі Італії, кілька сотень золотих римських моне, театр | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]