Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 26-04-2024
Головна » 2018 » Травень » 17 » Першу в Китаї комерційну ракету запустила OneSpace, запуск. ВІДЕО
18:17
Першу в Китаї комерційну ракету запустила OneSpace, запуск. ВІДЕО


 

Китайська компанія OneSpace успішно запустила в космос першу китайську приватну ракету. OS-X відправилася у відкритий космос із майданчика в північно-західній частині країни.

Про це повідомляє CNN.

Головною ціллю місії є збір даних для державної авіаційної компанії AVIC. Варто зазначити, що OneSpace нерідко порівнюють зі SpaceX Ілона Маска, принаймні в Китаї.

SpaceX стала першою в США,а ми стали першими в Китаї, – прокоментував запуск OS-X очільник OneSpace.

За його словами, ракета була повністю розроблена і побудована в Китаї, що робить її першою у своєму роді. Втім, місцеві експерти ставляться до подібних заяв скептично.  Варто зазначити, що довжина ракети OS-X Chongqing Liangjiang Star становить 9 метрів і вона здатна доставити до 100 кілограмів корисного вантажу на висоту 800 кілометрів над Землею.

Зокрема, здивування викликають терміни розробки ракети, адже компанія OneSpace була заснована в 2015 році. Три роки на створення складної системи – занадто короткий термін. Крім того, на проект було направлено близько 78 мільйонів доларів, що навряд чи є достатньою сумою.

Проте у OneSpace до подібних заяв ставляться з іронією.

Запуск ракети OS-X китайської компанії OneSpace – дивіться відео

 


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 862 | Дата публікації: 17-05-2018 | Додав: adminA | Теги: комерційна ракета, OneSpace, запуск, китай | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]