Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пн, 29-04-2024
Головна » 2024 » Лютий » 18 » Пентагон обладнає Stryker лазерами для захисту від дронів і ракет - "Валькірії" для бойових машин
13:12
Пентагон обладнає Stryker лазерами для захисту від дронів і ракет - "Валькірії" для бойових машин


Армія США прийняла рішення розмістити на бойових машинах Stryker лазерну зброю Valkyrie, потужністю 300 кВт, вироблену компанією Lockheed Martin.

Ця установка, за  інформацією компанії-виробника, має забезпечити захист бойових броньованих машин і їхні екіпажі від широкого спектра загроз, таких як БПЛА, ракети та літаки з огляду на високу точність стрілянини, повідомляє АрміяInform.

Нині військові США користуються менш потужними лазерами, такими як система спрямованої енергії та протиповітряної оборони ближнього радіуса дії Guardian, максимальної вихідної потужності 50 кВт.

Лазерна система Valkyrie призначена для розгортання на мобільних наземних платформах, що забезпечують 360-градусний захист від повітряних загроз. Інтеграція даних лазерних установок у системи бойового управління протиповітряною та протиракетною обороною з використанням радара Sentinel підвищить можливості ППО ближньої дії.

У компанії Lockheed Martin повідомили, що лазерна установка забезпечить більшу ефективність у порівнянні зі звичними засобами ППО і вказують на низьку вартість її експлуатації, хоча сама система коштує недешево. Але вона не вимагає витрат на виробництво приладів і може експлуатуватися «вічно».

Довідково: Компанія Lockheed Martin у жовтні 2023 року отримала контракт від Пентагону на розробку та поставку систем лазерної зброї класу 300 кВт для лазера високої енергії (IFPC) армії США у прототипі програми HEL. Система IFPC-HEL доповнює інші компоненти багаторівневої оборони, щоб захистити солдатів від стресових загроз, безпілотних літальних систем, ракет, артилерії та мінометів, а також вертольотів і літаків з нерухомим крилом.

«Виграш контракту на прототип IFPC-HEL є результатом кількох років складної еволюції програми, стратегічних інвестицій і партнерства з армією в цій програмі», — сказав Рік Кордаро, віцепрезидент Lockheed Martin Mission Systems & Weapons. «Наша зріла технологія спрямованої енергії дозволяє Lockheed Martin забезпечувати швидкість, маневреність і рішення безпеки 21-го століття для армії».

Раніше АрміяInform детально розповідала про родину восьмиколісних повнопривідних бронемашин Stryker, призначених для доставки піхоти до поля бою та безпосередньої її вогневої підтримки. Їхнім виробником виступає американська компанія «Дженерал дайнемікс ленд системз».


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 52 | Дата публікації: 18-02-2024 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]