Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 26-04-2024
Головна » 2017 » Вересень » 7 » Новини в Україні та світі повідомляють про цікаві знахідки
19:40
Новини в Україні та світі повідомляють про цікаві знахідки


 

 

Як нещодавно повідомили новини в Україні та світі, людство отримало ще один унікальний доказ існування динозаврів. В американському штаті Колорадо під час зведення фундаменту під ще одну споруду було виявлено рештки істоти, що нагадує динозавра.

Що це за знахідка?

Як дають знати новини в Україні та світі, палеонтологи віднайшли роги та кістки трицератопсу. За словам спеціалістів, ця істота жила 66 мільйонів років тому. Протягом найближчих місяців спеціалісти мають на меті реконструювати якщо ж і не повний скелет істоти, то хоча б його частину. Ймовірно, старовинного динозавра не будуть приховувати від допитливих членів суспільства, а за американською традицією виставлять в одному із місцевих музеїв.

Тодд Барнс, котрий сьогодні займає пост директора комунікацій містечка Торнтона (саме тут і було знайдено рештки) заспокоїв журналістів звісткою про цілодобове патрулювання цінної ділянки. Науковці з поспіхом проводять подальші розкопки, адже вандали чи зловмисники можуть пошкодити цінні знахідки.

Відповідно до отриманих раніше даних науковців, трицератопсиси були травоїдними істотами, котрі мали висоту приблизно 3 метри та довжину 6 метрів. Вони, як вважають вчені, рухались порівняно з іншими прадавніми істотами особливо повільно, а тому часто ставали жертвами більш прудких та хижих тварин, зокрема й тиранозаврів.

Стародавній слон

Іншу особливо цікаву та давню знахідну, як повідомляють новини в Україні та світі, знайшли вчені Саудівської Аравії. Це кістки слова виду Palaeoloxodon recki. Проживали такі на планету приблизно 500 тисяч років тому. Ймовірно, ці істоти вдало співіснували із предками нинішньої людини.

За тих слонів, котрих можна побачити в зоопарках сьогодні, Palaeoloxodon recki був більшим, як вказують вчені, майже на вдвічі.

Арабським палеонтологам вдалось значти майже 60% скелету прадавнього слова. Уього достатньо для того щоб виконати інформаційну 3D модель прадавньої істоти, оцінити її розмір та спосіб життя.

На Аравійському півострові, як вказує науковець Ден Фішер, в ті часи (півмільйона років тому) не було піщаної пустелі, але був дуже хороший клімат для проживання: в міру теплий, м'який, багатий на зелені насадження. Такі умови чудово підходили не тільки травоїдним тваринам, але й Homo Sapiens. Хоча прямих доказів співіснування останніх із прадавніми слонами поки що не знайдено, категорично відкидати таку теорію також, вважають палеонтологи, не можна.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 1049 | Дата публікації: 07-09-2017 | Додав: admin | Теги: новини | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]