Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 03-05-2024
Головна » 2024 » Квітень » 12 » Нові правила реєстрації доменів діятимуть з 1 травня: перелік змін
13:09
Нові правила реєстрації доменів діятимуть з 1 травня: перелік змін


З 1 травня 2024 п'ять географічних доменів переходять на українську.

З метою узгодження доменного простору України та підвищення впізнаваності українських доменів вносяться зміни до правил реєстрації деяких публічних доменів. Починаючи з 1 травня, припиняється реєстрація нових доменних імен у наступних доменах: chernigov.ua, chernovtsy.ua, khmelnitskiy.ua, kirovograd.ua, rovno.ua.

Однак, як зазначає Hostmaster LLC,  вже зареєстровані доменні імена в цих доменах будуть продовжувати працювати без будь-яких обмежень. Операції з наявними доменними іменами, такі як трансфер, продовження і відновлення, будуть виконуватись без змін.

Натомість нові реєстрації будуть проводитись лише в доменах, які відповідають назвам обласних центрів та чинним правилам транслітерації українського алфавіту латиницею. Таким чином, нові доменні імена будуть наступними: chernihiv.ua, chernivtsi.ua, khmelnytskyi.ua, kropyvnytskyi.ua, rivne.ua.

Для парних доменів зберігається принцип дзеркальності: для кожного реєстранта доменного імені в застарілому домені автоматично резервується однойменне ім'я у відповідному українському домені. Наприклад, якщо існує домен «example.rovno.ua», то буде зарезервоване ім'я «example.rivne.ua».

Ці заходи спрямовані на забезпечення прозорості та запобігання можливим зловживанням у доменному просторі. Основна мета полягає в тому, щоб зробити український доменний простір більш впізнаваним та доступним, зберігаючи при цьому безперервність використання наявних доменів.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 33 | Дата публікації: 12-04-2024 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]