Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Нд, 05-05-2024
Головна » 2024 » Січень » 11 » "Неможливі" хмари з’явилися в атмосфері Венери
12:07
"Неможливі" хмари з’явилися в атмосфері Венери


Супутникові зображення та комп’ютерні моделі показують, що крижані хмари можуть ненадовго утворюватися в жаркій атмосфері Венери. Результати дослідження опубліковані в журналі Advanced Earth and Space Sciences.

Дослідники виявили, що і вода, і вуглекислий газ можуть конденсуватися в частки льоду високо в розжареній атмосфері Венери.

Венера, найгарячіша планета в Сонячній системі, відома спекотною і негостинною поверхнею. Її температура становить близько 464 ° C – її вистачило б, щоб розплавити свинець. Але, згідно з дослідженням, на висоті близько 120 км над усипаною вулканами поверхнею планети температура може впасти до –183 °C.

Комп’ютерне моделювання показало, що за таких температур рідка вода може конденсуватися в нанорозмірні кристали водяного льоду, які потім збираються на частинках диму в атмосфері Венери. З цього хмарного «насіння» може розвиватися повністю сформоване і, здавалося б, «неможливе» хмари. Якщо температура падає нижче –183 °C, кристали льоду вуглекислого газу покривають частинки водяного льоду, збільшуючи розмір хмар.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 87 | Дата публікації: 11-01-2024 | Додав: admin | Теги: Хмара, Венера, атмосфера | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]