Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Ср, 08-05-2024
Головна » 2023 » Вересень » 18 » Не наносити макіяж у поїздах просить жінок китайська залізниця
09:12
Не наносити макіяж у поїздах просить жінок китайська залізниця


Рекламний ролик державної залізниці Китаю закликав жінок не наносити макіяж у поїзді. Це викликало обурення у соцмережах, залізницю звинуватили в сексизмі. Про це пише CNN.

Цей ролик був частиною кампанії залізниці, спрямованої на скорочення асоціальної поведінки пасажирів. В інших подібних роликах людей закликають не смітити, не сідати на чужі місця й не говорити надто голосно.

На відео жінка готувалася наносити лосьйон і тональний крем, коли перебувала в салоні швидкісного поїзда. Її перервав чоловік на сусідньому сидінні. Далі у ролику видно, що його обличчя теж вкрите кремом, оскільки пасажирка замастила його. Він сказав їй: "Мені не потрібно наносити макіяж, красуне". Тоді жінка перепросила за необережність.

Чимало користувачів соцмереж звинуватили рекламний ролик у сексизмі та назвали його образливим. Деякі люди наголосили, що в макіяжі "немає нічого нецивілізованого".

Китайські чиновники прокоментували обурення та закликали «не перебільшувати». Водночас вони розповіли, що скарги щодо нанесення макіяжу в поїзді — одні з найпоширеніших, тож у ролику закликають до "цивілізованої форми поїздок" і просять "зважати на почуття інших пасажирів".

Китайська залізниця зауважила, що в поїздах не заборонено наносити макіяж.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 94 | Дата публікації: 18-09-2023 | Додав: admin | Теги: макіяж, жінка, залізниця, китай, Потяг | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]