Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 09-05-2024
Головна » 2022 » Грудень » 5 » Найстаріша тварина на планеті, черепаха Джонатан, святкує 190-річчя
00:01
Найстаріша тварина на планеті, черепаха Джонатан, святкує 190-річчя


черепаха джонатан На Святій Олені – володінні британської корони у південній частині Атлантичного океану – відзначають 190-річчя найстарішого мешканця цього острова: гігантської сейшельської черепахи на ім'я Джонатан. Зоологи вважають, що він народився 1832 року.

Plantation House, резиденція губернатора, на території якої проживає старожил, на три дні відчинили двері для всіх відвідувачів. На острові випущено пам'ятні марки на честь ювіляра, портрет якого вже давно прикрашає місцеву монету номіналом у п'ять пенсів.

У 1882 році чотири гігантські черепахи були доставлені на Святу Олену із Сейшельських островів. Проте власне ім'я Джонатан отримав лише 1930 року – так його прозвав губернатор сер Спенсер Девіс. Загалом за час його життя на острові змінилося 28 губернаторів.

Джонатан - найстаріша відома науці наземна тварина. Роки поступово беруть своє, він осліп, не відчуває запаху, але чудово орієнтується на слух. Зберіг старожил також лібідо. При цьому він спарюється не тільки із самкою на ім'я Емма, але й із самцем, якого звуть Фред. "Тварини часто не звертають уваги на стать", - цитує CNN ветеринара Джо Холлінса.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 155 | Дата публікації: 05-12-2022 | Додав: admin | Теги: тварина, джонатан, найстаріша, черепаха | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]