Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 27-04-2024
Головна » 2019 » Квітень » 13 » Найбільший літак у світі у США здійснив перший політ
20:40
Найбільший літак у світі у США здійснив перший політ


 

У США здійснив перший політ найбільший літак у світі

У суботу вранці 13 квітня у пустелі Мохава, в Каліфорнії, вперше здійснив політ шестимоторний мега-джет виробництва Stratolaunch Systems, який нині вважається найбільшим літаком у світі. Як повідомляє CNN, апарат призначений для запуску космічних ракет-носіїв.

Фактично, літак Stratolaunch — це гігантська летюча стартова площадка, призначена для запуску супутників на низьку навколоземну орбіту.

У разі успішних випробувань і старту виробництва подібних літаків компанія Stratolaunch пропонуватиме військовим, приватним компаніям і навіть NASA більш економічний спосіб потрапити в космос.

Літак сконструйований з 2-х фюзеляжів, розмах крил становить 117 метрів — це більше, ніж у будь-якого літака на планеті, довжина судна — 72, 5 метра.

13 квітня у пустелі Мохава зібралися десятки фотографів, блогерів і прихильників авіакосмічної промисловості, щоб побачити перший політ найбільшого літака.

Літак Stratolaunch вперше показали у США улітку 2017 року.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини техніки | Переглядів: 781 | Дата публікації: 13-04-2019 | Додав: adminA | Теги: США, перший політ, найбільший літак у світі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]