Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 27-04-2024
Головна » 2024 » Березень » 26 » Набір астронавтів оголосили в NASA
00:37
Набір астронавтів оголосили в NASA


NASA оголосило, що набирає нову групу астронавтів. Спробувати себе можуть всі охочі.  Заявку на участь у конкурсі можна подати до 2 квітня. Зробити це можуть лише громадяни США, пише The New York Times.

"Зазвичай це дуже популярна програма. І коли я кажу "популярна", то ще дуже применшую", – каже Ейпріл Джордан, менеджерка NASA з відбору астронавтів.

Останній набір до NASA оголошувався у 2020 році, тоді було 12 000 охочих. З них було відібрано лише 10 кандидатів. Тобто шанси стати астронавтом – реально малі.

Щоб стати астронавтом NASA, важливо скласти фізичний іспит астронавта. Крім того, для астронавтів NASA встановлює досить високу планку для освіти: ступінь магістра в галузі природничих наук, технологій, інженерії чи математики. Крім того, треба мати 3 роки релевантного досвіду роботи.

Вікових обмежень для майбутніх астронавтів немає.

"Ми хочемо, щоб група кандидатів у космонавти, яких ми обираємо, відображала націю, яку вони представляють", – стверджує Ейпріл Джордан.

Багатьох претендентів приваблює потенційна можливість стати першими астронавтами, які побували на Марсі. Цю місію NASA прагне здійснити у 2030-х роках.

"Подорож на Марс триває від шести до дев’яти місяців. Тебе не буде поруч з родиною від одного до трьох років. Подумайте, чи справді ви готові до цього?" – звертається він до майбутных кандидатів.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 47 | Дата публікації: 26-03-2024 | Додав: admin | Теги: Астронавт, Набір, NASA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]