Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 09-05-2024
Головна » 2023 » Вересень » 23 » На супутнику Юпітера телескоп Джеймса Вебба виявив вуглекислий газ
00:25
На супутнику Юпітера телескоп Джеймса Вебба виявив вуглекислий газ


 Астрономи за допомогою космічного телескопа "Джеймс Вебб" знайшли джерело вуглецю на крижаній поверхні супутника Юпітера — Європи. У NASA заявили, що це відкриття сприятиме дослідженню потенційної придатності для життя на супутнику. Про це повідомило NASA.

Аналіз свідчить, що цей вуглець, імовірно, виник у підповерхневому океані, а не з’явився внаслідок зовнішнього впливу. Окрім того, він виник у геологічно недавньому часовому масштабі.

Телескоп зафіксував, що вуглекислий газ найбільш поширений у регіоні під назвою Tara Regio — геологічно молодому районі рельєфу. Там був зруйнований поверхневий лід, тож, імовірно, у тій місцевості відбувся обмін матеріалом між підповерхневим океаном і крижаною поверхнею.

"На Землі життя любить хімічне різноманіття — що більше різноманітності, то краще. Наше життя засноване на вуглеці. Розуміння хімічного складу океану Європи допоможе нам визначити, чи є він ворожим до життя, яке ми знаємо, чи це може бути хорошим місцем для життя", — сказав представник Центру космічних польотів імені Годдарда NASA Джеронімо Вільянуева.

У жовтні 2024 року NASA планує запустити свій космічний корабель Europa Clipper, який здійснить десятки близьких обльотів Європи, щоб дослідити, чи можуть там бути умови, придатні для життя людства.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 103 | Дата публікації: 23-09-2023 | Додав: admin | Теги: супутник, телескоп, вебб, юпітер, газ | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]