Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 09-05-2024
Головна » 2023 » Жовтень » 19 » На морквяному полі у Швейцарії знайшли прикраси бронзової доби
12:51
На морквяному полі у Швейцарії знайшли прикраси бронзової доби


У Швейцарії на щойно зораному морквяному полі знайшли набір стародавніх жіночих прикрас. За оцінками дослідників, їхній вік — близько 3 500 років.

Археолог-любитель Франц Зан виявив скарб ще у серпні. Після того як фермери зібрали моркву, Франц помітив у ґрунті кілька бронзових предметів. Він одразу повідомив про знахідку владі свого кантона Тургау.

Археологи вирізали блок ґрунту, відправили його до лабораторії і виявили скарб більш ніж із сотні предметів, що належать до бронзової доби. Серед них — намисто з бронзових дисків із шипами, дві спіральні каблучки, понад сто бурштинових намистин і спіралі з бронзового та золотого дроту.

Разом із коштовностями вчені виявили гірський кришталь, зуби бобра і ведмедя, бронзовий наконечник стріли, кілька шматків полірованої залізної руди, невеликий амоніт і скамʼянілий зуб акули. Знахідки планують виставити у місцевому археологічному музеї.

Раніше дослідники з Національного історичного музею Швеції натрапили на керамічний горщик під час розкопок. Усередині вони виявили вісім намист, одне кільце, дві перлини, два браслети та 12 підвісок у вигляді монет.

Також археологи виявили поховання епохи вікінгів, що містить залишки щита та кілька могил під час попередніх робіт для будівництва будинку в Осло.

Аналіз кісткових останків стародавніх собак і коней показав, що вони прибули з континенту. Раніше вважалося, що скандинавські загарбники крали їх у британських селах. Цих висновків дійшли вчені, вивчивши кістки з кургану в Хіт-Вуді, Дербі.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 84 | Дата публікації: 19-10-2023 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]